Helwegen & Peters

Shockwave therapie

U bevindt zich hier: home > onze behandelmethoden > shockwave therapie

SHOCKWAVE THERAPIE LAAT CHRONISCHE PIJNKLACHTEN VERDWIJNEN

 

Een nieuwe therapie biedt uitkomst aan mensen die last hebben van hielspoor, peesontstekingen, slijmbeursontstekingen en tennisellebogen. Door  behandeling met shockwave therapie kunnen deze - vaak chronische - pijnklachten voorgoed verdwijnen. Shockwave is ook effectief in het beïnvloeden van verkalkingen van pezen, bijvoorbeeld van de schouder.  

Internationaal onderzoek toont aan dat deze nieuwe therapie effectief is voor klachten die met andere therapieën soms moeilijk behandelbaar zijn. Deze onderzoeksresultaten komen overeen met de ruime ervaring die in Nederland reeds is opgedaan in de fysiotherapiepraktijken. Vaak zijn patiënten met chronische klachten al met medicatie of fysiotherapie behandeld, zonder tijdelijk of blijvend succes. Shockwave therapie verhoogt de genezingskans als een goed onderzoek er aan vooraf gaat.

De shockwave behandeling

Allereerst voert de fysiotherapeut een onderzoek uit, gecombineerd met echografie. De uitkomst bepaalt of de patiënt in aanmerking komt voor behandeling met shockwave therapie. Het pijngebied wordt gelokaliseerd en de bron van de pijn wordt achterhaald.

Daarna wordt de bron van de klachten behandeld met de behandelkop. Deze kop geeft krachtige trillingen die het lichaam tot genezing aanzetten. Shockwave veroorzaakt  drukgolven van buitenaf, die via een behandelkop worden toegepast. De trillingen activeren de eigen genezingskracht van het lichaam. In gemiddeld 4-6 behandelingen is de patiënt van de meeste klachten af. De behandeling is soms gevoelig, maar kan prima zonder verdoving plaatsvinden.

Welke klachten worden behandeld?

  • Chronische schouderklachten, met of zonder kalkafzetting op de pezen
  • Chronische elleboogpijn (tennis- of golferselleboog)
  • Pijn net onder de knieschijf
  • Chronische pijn aan de achillespees
  • Hielpijn 
  • Chronische nek-, schouder- of rugpijn en spanning (trigger points)
  • Andere langdurige/chronische klachten in spieren/pezen

Vergoeding

Shockwave wordt als behandeling fysiotherapie vergoed door uw zorgverzekeraar.

Shockwave centrum in uw buurt  (Maasbracht – Wessem – Thorn – Ittervoort)

Helwegen & Peters Fysiotherapie biedt shockwave therapie aan. Tevens wordt gebruik gemaakt van echografie.

Bekijk hier het overzicht voor vergoedingen vanuit uw zorgverzekering

Ga terug naar 'Onze behandelmethoden'

Meer info

Bekijk onze video

Video Helwegen & Peters

Onze klantenbeoordeling

× Home Nieuws Over ons Wat is uw klacht Onze behandelmethoden Medisch trainingscentrum Samenwerking Preventie Ons team Afspraak maken Contact