Helwegen & Peters

Sportfysiotherapie

U bevindt zich hier: home > onze behandelmethoden > sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. De sportfysiotherapeut behandelt cliënten die na ziekte of (sport)blessures weer aan het werk willen en/of weer willen sporten. Daarnaast richten wij ons op preventie, voorlichting/advies om optimaal te bewegen en het verbeteren van uw sportprestaties. Wij begeleiden en adviseren sporters van elk niveau die hun sport willen beoefenen: van beginner tot professionele (top)sporter.

Sportfysiotherapie Sportfysiotherapie Sportfysiotherapie

Werkwijze sportfysiotherapie

Wij vinden het belangrijk dat u uw werk en/of sport – in geval van een blessure – zo snel mogelijk weer kunt uitoefenen. Daarom krijgt u bij ons een specifieke behandeling. Dat houdt in dat u een persoonlijk behandelingsplan krijgt, enerzijds afgestemd op uw mogelijkheden anderzijds op de sport die u beoefent. De sportfysiotherapeut kijkt naar uw motoriek en analyseert de blessure die is ontstaan. Aspecten als coördinatie, snelheid, lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen worden in de behandeling betrokken. Daarnaast is er veel aandacht voor preventie om herhaling of nieuwe fysieke problemen te voorkomen.

Wij trainen u sportspecifiek en functioneel, zodat u kunt herstellen tot op uw oorspronkelijke of zelfs een hoger sportniveau. We kunnen desnoods overleggen met uw trainer over een aangepast trainingsschema.

Kortom, een uitgebreid, gespecialiseerd en sportspecifiek behandeltraject.

Vergoeding

Sporttherapie valt onder de basis ofwel aanvullende verzekering voor de reguliere fysiotherapiebehandeling.

Bekijk hier het overzicht voor vergoedingen vanuit uw zorgverzekering

Ga terug naar 'Onze behandelmethoden'

Meer info

Bekijk onze video

Video Helwegen & Peters

Onze klantenbeoordeling

× Home Nieuws Over ons Wat is uw klacht Onze behandelmethoden Medisch trainingscentrum Samenwerking Preventie Ons team Afspraak maken Contact