Helwegen & Peters

Dry Needling

U bevindt zich hier: home > onze behandelmethoden > dry needling

Snel en effectief een spier laten ontspannen

Dry Needling is een innovatieve vorm van fysiotherapie als onderdeel van een totale behandeling die gericht is op het verbeteren van (vaak chronische) spierklachten. Deze klachten worden vaak veroorzaakt door spierverhardingen. Zo’n hard aanvoelende plek in een spier wordt ook wel een triggerpoint of knoop genoemd. Naast een lokale drukpijn kunnen deze triggerpoints ook vaak pijn op andere plaatsen in het lichaam veroorzaken.

Klachten kunnen zich uiten door:

  • Pijn in een spier (met of zonder uitstraling)
  • Stijfheid en/of bewegingsbeperking
  • Verminderde kracht bij het aanspannen van een spier
  • Hoofdpijn, duizeligheid
  • Pijnontwijkend gedrag
  • Overige pijnklachten (o.a. tennis- of golfers elleboog)

Werkwijze dry needling

Aan de hand van een intakegesprek en lichamelijk onderzoek wordt er gezocht naar spierverhardingen. Heeft u al langer last van klachten, dan is het mogelijk dat er verhardingen in meerdere spieren zijn en daarom zal de gehele spierketen bekeken worden.

Bij dry needling wordt gebruik gemaakt van dunne acupunctuurnaalden waarmee de triggerpoints worden aangeprikt. Het inbrengen van het naaldje voelt u niet. Als de spierverharding wordt aangeprikt kan het zijn dat de spier kort aanspant. Dat geeft kortdurend een soort kramp en/ of schokkerig gevoel en kan gepaard gaan met wat lokale pijn en soms een uitstralende, zeurende sensatie. Daarna ontspant de spier zich meestal direct.

U zult merken dat de spierfunctie vrijwel direct beter is evenals de beweeglijkheid, daarnaast is er vaak direct sprake van een pijnvermindering. U kunt na de behandeling tijdelijk een zeurderig en/of stijf gevoel ervaren. Dit duurt meestal niet langer dan 2 dagen.

Vergoeding

Dry Needling valt onder de basis ofwel aanvullende verzekering voor de reguliere fysiotherapiebehandeling.

Bekijk hier het overzicht voor vergoedingen vanuit uw zorgverzekering

Ga terug naar 'Onze behandelmethoden'

Meer info

Bekijk onze video

Video Helwegen & Peters

Onze klantenbeoordeling

× Home Nieuws Over ons Wat is uw klacht Onze behandelmethoden Medisch trainingscentrum Samenwerking Preventie Ons team Afspraak maken Contact